Lunds Kvinnliga Gymnastikförening

Livsglädje, Kamratskap, Gemenskap

Vi fyller 115 år!

Orkester LKG 3 liten25 Ars jubileum LKG 3liten  Lunds Kvinnliga Gymnastikförening kommer i år att fira 115 år. Det kommer att firas den 14 december i samband med årsmöte och julfest. Föreningen startades 1901 av majoren Josef Gottfrid Thulin, som var gymnastiklärare på Katedralskolan i Lund och tillsammans med sin hustru Emmy tog över gymnastutbildningen som pågick där. De startade tillsammans frivillig gymnastik för kvinnor, det blev starten till Lunds Kvinnliga Gymnastikförening. Idag är LKG den äldsta föreningen i Lund.

På första bilden ser du föreningens egen orkester och på andra bilden medlemmarna vid 25-års jubileet.

 

 

 

 

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

Det är roligt att gympa då vi är många. Gå ut i ditt sociala nätverk och hitta en ”ny” gympakompis. Fler kvinnor behöver komma i god fysisk form för att bättre klara av sin vardag.

Vi behöver bli fler aktiva tjejer - hjälp gärna till att värva nya medlemmar. Att träna är att bjuda sig själv på både glädje och fysisk aktivitet.

Hoppas vi ses!

DUKTIGA LEDARE

LKG är känd för att ha duktiga gympaledare. Du som är intresserad av att vara ledare och har erfarenhet och utbildning som gympaledare, tveka inte att kontakta oss.

Vi är intresserade av ledare med grundkompetens i gympa och vattengympa, men även ledare med specialkompetens och alternativa motionsformer såsom, Zumba, Qiqong Yoga, Jazzdans osv.