Härlig Yoga på Vårfruskolan!

Yoga1 A"Yoga är ett gammalt sanskritord. Det betyder förening eller enhet. En hel människa, i samklang med sig själv." Så beskriver yogamästaren Swami Janakananda yoga i sin bok "Yoga, tantra och meditation i min vardag".

Yoga förekommer i olika former och svårighetsgrader. Yogan på LKG är en härlig form av träning och de två passen på Vårfruskolan har var sin inriktning.

Till mjuk och avslappnande musik i skenet från levande ljus njuter vi av en timmes träning, en timme bara för dig.

Måndagens pass är ett något mer fysiskt krävande pass med fokus på Yang, dvs. med mer energi, rörelse och hetta i musklerna. Här får vi upp tempot, arbetar med våra muskler och känner hur värmen och avspänning sprider sig i kroppen. Därefter en stunds avslappning och stillhet.

Onsdagens pass är mjukare och mer återhämtande. Här ligger fokus på Yin, dvs. mjukare och långsammare - kanske för nybörjaren eller för dig som önskar varva ned i ett mindre fysiskt ansträngande pass. Eftersom tempot är långsammare är det en god idé att ha en varm tröja eller en liten filt att svepa runt sig när vi avslutar med en stund i stillhet på våra yogamattor.

Kom ihåg att var och en gör precis så mycket man själv känner för och kan. Med tiden och med varje andetag kommer var och en av oss lite längre och något djupare in i yogaposerna, de så kallade asanas.

Kom och prova!