På vårfesten händer det igen . . . .

 lil li red

En spänstig kvinna i vår förening får ta emot

Svenska Gymnastikförbundets flitplakett i guld efter 50-årigt medlemskap. I år är det Lilian Andersson.

Många är vi ”vårfrugymnaster” som år efter år har hälsats välkomna till dagens pass av Lilian, som satt i trappan och prickade av oss! Och detta 10-åriga uppdrag som värdinna var bara en avslutning efter en lång rad av år, då Lilian ställt upp med ideellt arbete för LKG. I hela 25 år dessförinnan var hon styrelsemedlem – 10 av dessa som kassör. Stort tack säger vi gymnaster till Lilian, som idag får representera den grupp som med sitt arbete för LKG ser till att föreningen kan leva vidare till allas vår glädje!

Det mest speciella under de här åren – säger Lilian vid en liten intervju - är alla de resor hon fått delta i. Under sommaren 1988, då svensk gruppgymnastik var omtalad i hela världen, anordnade t ex Svenska Gymnastikförbundet en resa till USA för 700 personer. Åtta av dem – däribland Lilian – representerade LKG. I drygt tre veckor reste truppen runt och hade uppvisningar. Svenskbygderna var ett viktigt mål, men höjdpunkten var nog, säger Lilian, uppvisningen framför World Trade Center i New York (Jag får kanske tillägga, att Lilian fyllde 60 det här året!)

Lilian berättar även om en jorden-runt-resa med gymnaster, om gymnastrader i Berlin och Amsterdam, om sex LKG-gymnasters deltagande i den masstrupp som uppträdde vid Baltiska gymnastikspelen i Malmö 1994 . . . . Och det var inte bara Stora Världen som som fick njuta av gymnastikuppvisningar. Under flera lördagar under 80-och 90-tal visade LKG:s gymnaster upp sig på Lunds gator och torg!

Förutom att det har varit så roligt med all denna gymnastik, så har den  alldeles säkert bidragit till en god hälsa, avslutar Lilian. Det håller vi, som ser Lilian ”in action” varje onsdag, verkligen med om.

För det är ju faktiskt så, att Lilian fyller 90 i höst!!!!!

Text: Gisela