Lunds Kvinnliga Gymnastikförening

Livsglädje, Kamratskap, Gemenskap

Ny hedersmedlem, May-Britt Hansson

M-B inne1L  

 May-Britt är kvinnan som så gott som varje onsdag finns på sin plats i gympasalen på Vårfruskolan.

Hon började som gymnast i LKG 1956 – 30 år gammal. Du räknar inte fel, jag har inte skrivit fel – precis så är det. På den tiden erbjöd LKG träningsgymnastik med redskap och det var där May-Britt deltog. Under åren tog hon fem elitmärken, märken som man kunde erövra sedan man blivit bedömd av två domare.

May-Britt har varit representant för LKG i flera sammanhang. Under många år – då 6-juni-firandet i Lunds Stadspark var stort – var hon en av två fanbärare, klädd i vit kjol och blå tröja! 1994 var hon en av gruppgymnasterna i Baltiska Gymnastikspelen i Malmö. Vid det tillfället medverkade hon också i ett uppvisningspass som genomfördes i Danmark under namnet Gymnastrada. Då fanns såväl dronning Margrethe som prins Henrik bland åskådarna!

Men May-Britt har inte bara gymnastiserat, utan även på annat sätt arbetat för LKG. Under många år har hon varit styrelseledamot – under tio år som ordförande.

Jag kan ju inte låta bli att till slut fråga:

  • Vad är det som under alla dessa år fått dig att fortsätta med gymnastik?

Svaret kommer snabbt:

  • Det är ju så roligt! Det är ju så skönt! Det är som medicin!

Och det håller vi andra LKG:are gärna med om! 

 

Gisela intervjuade.

 

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

Det är roligt att gympa då vi är många. Gå ut i ditt sociala nätverk och hitta en ”ny” gympakompis. Fler kvinnor behöver komma i god fysisk form för att bättre klara av sin vardag.

Vi behöver bli fler aktiva tjejer - hjälp gärna till att värva nya medlemmar. Att träna är att bjuda sig själv på både glädje och fysisk aktivitet.

Hoppas vi ses!

DUKTIGA LEDARE

LKG är känd för att ha duktiga gympaledare. Du som är intresserad av att vara ledare och har erfarenhet och utbildning som gympaledare, tveka inte att kontakta oss.

Vi är intresserade av ledare med grundkompetens i gympa och vattengympa, men även ledare med specialkompetens och alternativa motionsformer såsom, Zumba, Qiqong Yoga, Jazzdans osv.