Lunds Kvinnliga Gymnastikförening

Livsglädje, Kamratskap, Gemenskap

Kanske är det dags att ta nya tag!

9789153426547 large mat-for-hjarnan

 

Våren 2013 bjöd ju Färs & Frosta Sparbank oss alla LKG:are på en intressant föreläsning av Charlotte Erlanson-Albertsson.
Stärkta av Charlottes alla kloka ord om kostens betydelse för hälsa och välbefinnande gick vi sommaren tillmötes.

Kanske är det dags att ta nya tag! Känn dig inspirerad av ett par citat ur en av Charlotte Erlanson-Albertssons böcker.
Med tillstånd av Charlotte citerar vi från boken MAT FÖR HJÄRNAN:

 "All aktivitet som främjar blodcirkulationen främjar hjärnans mentala prestation. Att vara överviktig och fysiskt aktiv är bättre än att vara normalviktig och fysiskt inaktiv. Fysisk aktivitet är alltså en nödvändig del av vardagen."

 "Enligt min personliga åsikt har gymnastikens betydelse för den psykiska hälsan fått för lite utrymme i dagens debatt. Gymnastik är inte bara elitidrott. Det är varje mans och kvinnas rättighet. Det ska ha samma prioritet som att borsta tänderna." 

På Charlottes hemsida http://www.erlanson-albertsson.se kan du läsa mera.

 VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

Det är roligt att gympa då vi är många. Gå ut i ditt sociala nätverk och hitta en ”ny” gympakompis. Fler kvinnor behöver komma i god fysisk form för att bättre klara av sin vardag.

Vi behöver bli fler aktiva tjejer - hjälp gärna till att värva nya medlemmar. Att träna är att bjuda sig själv på både glädje och fysisk aktivitet.

Hoppas vi ses!

DUKTIGA LEDARE

LKG är känd för att ha duktiga gympaledare. Du som är intresserad av att vara ledare och har erfarenhet och utbildning som gympaledare, tveka inte att kontakta oss.

Vi är intresserade av ledare med grundkompetens i gympa och vattengympa, men även ledare med specialkompetens och alternativa motionsformer såsom, Zumba, Qiqong Yoga, Jazzdans osv.