Lunds Kvinnliga Gymnastikförening

Livsglädje, Kamratskap, Gemenskap

Vi slog ett slag för självförsvar

 grupp LKG liten

Ett gäng damer tränade i veckan självförsvar med två karatemästare.

-        Det var nyttigt, säger Gunilla Westergen, en av dem. Nu förstår man bättre man ska göra om något händer en när man är ute.

LKG, Lunds Kvinnliga Gymnastikförening, LKG, hade bjudit in ett par karatemästare, från Lunds Karateförening, till Vipeholmsskolan eftersom några av damer hade menat att de är rädda att gå ut när det är mörkt.

 

Tränarna, båda med svart bälte, LG Axelsson och Nils Rohdin, berättade hur de ska göra om de bli attackerade, vilka trix de kan använda och hur de även kan få den attackerande på fall.

-        På en timme lär man sig inte allt, men man kan förstå att man har kraft, sa LG Axelsson. Det bästa är självklart att springa sin väg. Men om man inte hinner det så finns det mycket man kan göra.

Och det var detta damerna i olika åldrar tränade.  Att ta sig loss från handledsgrepp och kramgrepp bakifrån och framifrån, hur man kommer loss om någon tar tag i ens hår, hur man slår tillbaka eller välter omkull – även en bjässe.

Passet var så uppskattat att föreningarna  redan nu talar om att ha uppföljningspass till våren.

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

Det är roligt att gympa då vi är många. Gå ut i ditt sociala nätverk och hitta en ”ny” gympakompis. Fler kvinnor behöver komma i god fysisk form för att bättre klara av sin vardag.

Vi behöver bli fler aktiva tjejer - hjälp gärna till att värva nya medlemmar. Att träna är att bjuda sig själv på både glädje och fysisk aktivitet.

Hoppas vi ses!

DUKTIGA LEDARE

LKG är känd för att ha duktiga gympaledare. Du som är intresserad av att vara ledare och har erfarenhet och utbildning som gympaledare, tveka inte att kontakta oss.

Vi är intresserade av ledare med grundkompetens i gympa och vattengympa, men även ledare med specialkompetens och alternativa motionsformer såsom, Zumba, Qiqong Yoga, Jazzdans osv.