Lunds Kvinnliga Gymnastikförening

Livsglädje, Kamratskap, Gemenskap

Siv Nilsson och Gun Hansson

Siv  Gun

heter de två kvinnor som vid LKG:s vårfest tilldelades flitplakett i guld för 50-årigt medlemsskap i föreningen.

De började samtidigt 1965 i den grupp som  höll till i Lindebergska  skolan och som leddes av Maud Svensson. Maud hade just börjat som ledare med nya idéer om ”gladgympa”, och hon lockade många deltagare.

Trots att Siv och Gun nu gympat flitigt i 50 år, så är de rörande eniga om att gymnastik, det vill de ägna sig åt så länge de någonsin orkar. ” Det är ett måste!”

” Det är en viktig del av mitt liv!” ” Man känner sig som en ny människa när man kommer hem!””Det är så härligt!”

Och visst har de minnen från de många åren. Truppmärke har de tagit båda två. Då ingick även redskapsgymnastik och en utomstående domare bedömde gruppen. LKG:s vandringspriser har de förstås också innehaft båda två.

Siv minns med glädje sommargympan som pågick i Stadsparken under några år och de terminer då hon deltog i LKG:s line-dancegrupp. Gun är flitig i såväl  landgympa som vattengympa och var även medlem i den elitgympagrupp, som LKG drev en tid.

Sist men inte minst -  när det gäller Gun får man definitivt inte glömma bort alla de år hon som sekreterare och ordförande i LKG har arbetat för föreningens bästa!

 

50 år som aktiv gymnast i LKG !! Vem blir nästa kvinna !!

För det är ju så fantastiskt roligt !!!

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

Det är roligt att gympa då vi är många. Gå ut i ditt sociala nätverk och hitta en ”ny” gympakompis. Fler kvinnor behöver komma i god fysisk form för att bättre klara av sin vardag.

Vi behöver bli fler aktiva tjejer - hjälp gärna till att värva nya medlemmar. Att träna är att bjuda sig själv på både glädje och fysisk aktivitet.

Hoppas vi ses!

DUKTIGA LEDARE

LKG är känd för att ha duktiga gympaledare. Du som är intresserad av att vara ledare och har erfarenhet och utbildning som gympaledare, tveka inte att kontakta oss.

Vi är intresserade av ledare med grundkompetens i gympa och vattengympa, men även ledare med specialkompetens och alternativa motionsformer såsom, Zumba, Qiqong Yoga, Jazzdans osv.