SKÖRDEMAT - HÄLSOMAT

Vad sägs om att laga en god morotssoppa, nu när färska rotsaker prunkar överallt?

Vill man sen synda lite, blir den extra god om den serveras med saffransgrädde!

 

Morotssoppa- 4 port.

Ingredienser: 1 gul lök

                     500 g morötter

                     2 potatisar

                     1 msk smör el margarin

                     1 l grönsaksbuljong ( tärning)

                     ca ½ tsk örtsalt

                      lite svartpeppar

                     1 tsk timjan

 

Skala lök, morötter och potatis i bitar eller skivor. Fräs löken nästan mjuk i fettet i en gryta. Lägg i morötter och potatis och häll på buljongen. Koka på svag värme, tills allt är nästan mjukt. Mosa grönsakerna lite eller ev mixa dem. Smaka av med timjan och ev salt.

 

Saffransgrädde:

Ingredienser: 1 pkt saffran

                     2 krm salt

                     ½ krm svartpeppar

                     1 dl vispgrädde

                      ½ dl gräddfil el matlagningsyoghurt

 

Blanda saffran och salt med 1 tsk varmt vatten så det löser sig. Blanda ihop alla ingredienser

 

Att servera till: Hackad gräslök,kryddkrasse, timjan eller persilja