Lunds Kvinnliga Gymnastikförening

Livsglädje, Kamratskap, Gemenskap

Om oss

Hos oss får du gympa tillsammans med andra kvinnor, tjejer, flickor, damer, töser i alla åldrar och utan några som helst krav eller förväntningar på utseende, prestation eller klädsel.
Vi kommer som vi är och har roligt tillsammans!

Vi har medelgympa med stång, hoppfri medelgympa, aerobicsinspirerad medelgympa, ryggympa och må-bra-gympa samt vattengymnastik . Intensiteten bestämmer du själv, det är tillåtet att ta i mindre - eller mer - allt efter "dagsformen".

Vi jobbar igenom kroppens alla muskler:axlar och nacke, rygg- och magmuskler, armar och ben. På köpet får du koordinations- och balansträning och kroppskännedom.

Du får tillfälle att lossa på dina spända axlar och nacke, styrketräna din trötta rygg och skaka loss armar och ben för att till sist sträcka ut musklerna i en behaglig "stretching".
Allt detta till rolig musik i volym som passar kvinnliga öron.
Vi blandar alla musikarter så att alla smakriktningar ska få sitt, och vi anstränger oss för att hitta rytmisk och rolig musik som man också blir glad av.

Våra ledare är välutbildade och vidareutbildas kontinuerligt, så att vi alltid har tidsenliga program.Några av våra ledare är sjukgymnaster till yrket och alla våra ledare har flera års erfarenhet av motionsgymnastik för kvinnor.

VÄLKOMMEN!

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM

Det är roligt att gympa då vi är många. Gå ut i ditt sociala nätverk och hitta en ”ny” gympakompis. Fler kvinnor behöver komma i god fysisk form för att bättre klara av sin vardag.

Vi behöver bli fler aktiva tjejer - hjälp gärna till att värva nya medlemmar. Att träna är att bjuda sig själv på både glädje och fysisk aktivitet.

Hoppas vi ses!

DUKTIGA LEDARE

LKG är känd för att ha duktiga gympaledare. Du som är intresserad av att vara ledare och har erfarenhet och utbildning som gympaledare, tveka inte att kontakta oss.

Vi är intresserade av ledare med grundkompetens i gympa och vattengympa, men även ledare med specialkompetens och alternativa motionsformer såsom, Zumba, Qiqong Yoga, Jazzdans osv.